Rakkautta yli rajojen

©Jeni Niemi
Netin ihmeellisessä maailmassa törmää joskus jos mihinkin. Niin myös aina esille nousevan, tänäpäivänä lähes joka asiaan liittyvän, ("Mistä kuulit?! -No mä luin sieltä fasebuukista...") Facebookin sivuilta.

Sieltä löytyy myös Saksanpaimenkoirat-ryhmä,  (varmaan useampikin) johon tietysti minunkin piti liittyä. Ko. ryhmässä on taas jos jonkinnäköistä, kokoista ja ikäistä saksanpaimenninta ihmisineen ja juttuineen. Paljon sieltä bongaa hienoja tilannekuvia ja myös erikoisia, varsin ainutlaatuisia juttuja, kuten Bella-pupunkin.

Ai miten pupu liittyy saksanpaimenkoiriin? No Bambi- ja Sandy-saksanpaimenkoiran parhaana ystävänä tietysti!

Kissa- ja koiraystävät alkavat olla jo arkipäivää ja rikkoa menneen ajan myyttiä ikivihollisista. Bella & koirat-kuvien yhteyteen alkoi tulla kyllä tosin sitten enemmänkin näitä "peto- ja saalis"-kaveruusjuttuja. Kuitenkin tämän kolmikon oman ihmisen, Jenin ottamat kuvat olivat pitkälti ainoat todisteet asiasta ja ainakin minuun tekivät aika vaikutuksen, katsokaa nyt, pupu "suden" kainalossa! Meillä oli joskus ranskanluppa-Luppis ja pieni lauma kääpiökaneja. Ei niistä kyllä tullut oikein ystäviä, uskon että koirien silmissä kanit olivat enemmän juuri paistipuolen juttuja. En ole koskaan nähnyt että kani ja koira voivat olla näin kavereita keskenään. Bella oli ollut talossa asukkina kun koiranpentu saapui. Pieni koiranpentu haki turvaa ja läheisyyttä myös pupukaverista ja siitä "Rakkautta yli rajojen" - taival alkoi.

©Jeni Niemi
©Jeni Niemi
Erikoisiin eläinystävyksiin lukeutuvat jossain määrin ehkä myös ekan ponini Koketten pupu- ja koristekukkokaveri Oskari. Tämä kolmikko asui samassa isossa karsinassa, jossa pupulla oli oma poniturvallinen koppi ja Oskarilla ylhäällä orsi. Usein Oskari istuskeli kuitenkin ponin selässä ja pupu taas mutusteli kaviokkaan kanssa samoja kauroja, heiniä ja porkkanoita. Harmi ettei kuvia ole tullut otettua sieltä "sadan vuoden takaa" ;) Aikanaan sitten pupu lähti pupujen taivaaseen ja kun minun piti hakea poni pois karsinasta, oli Oskari-kukko eri mieltä ja ajoikin minut ulos. Eihän siinä sitten auttanut, 10vuotiaan ipanan pelätessä hurjaa kukkoa, kuin antaa Oskari-kukko kanalaan.  Selkeästi Oskarilla oli ikävä pupuaan, koska kauhistui että nyt ainoakin ystävä viedään pois, niin vaan ei-lajitoveritkin voivat kiintyä kovasti toisiinsa, yli rajojen, kuten Bella-pupu koiriinsa ja sama toisinpäin.

Lokakuun lopussa tämänkin kolmikon tiet kuitenkin erosivat ja Bella-pupu oli lähtenyt kanien- tai ehkäpä jopa koirien taivaaseen? Minulle tarina oli kuitenkin niin erikoinen että halusin (luvan kanssa, kiitos Jenille!) laittaa pari kuvaa näistä kaveruksista tännekin, teille ihmeteltäväksi.

Olisi hauska kuulla, löytyykö lisää näitä harvinaisempia kaveripareja? Ja tännehän voi sitten ihan anonyyminä tai nimimerkilläkin kirjoitella... *vinkvink!* ;)

5 kommenttia:

  1. Pääsin vasta nyt koneen äärelle, tulin kuitenkin lukemaan kirjoituksesi heti kuin se oli mahdollista! Kauniisti oot kirjottanut ja ihanaakin ihanemman otsikon keksinyt <3

    Etenkin Bella-kani Ja Bambi-koira olivat niin erottamattomia yhdessä.. Joskus kun Sandy halusi leikkiä Bellan kanssa ja leikkiminen meni Sandyn puolelta hieman rajuksi, niin Bella juoksi Bambin luokse "turvaan", jollon Bambi näytti kauniin hammasrivistönsä Sandylle ja teki selväksi, että leikki loppu nyt. Harvoin tarvitsi itse leikkeihin puuttua. Sitten Bella jatko päiväunia Bambin kainalossa :)

    T: Jeni

    VastaaPoista
  2. Niin mainio ja legendaarinen parivaljakko että mielestäni piti päästä täälläkin esille, kiva että sain laittaa kuviasi esille, muidenkin ihmeteltäväksi :) Tuo sohvakuva on ehdottomia suosikkejani!

    Oikein hyvää talvenodotusta sinulle ja koirillesi, teillä on tarkkakuuloinen suojelusenkeli matkassa mukana.

    VastaaPoista
  3. Voih, kiitos kovasti! Bella ja kertomasi Römpötti-kani ovat ehkä jo päässeet tutustumaan toisiinsa <3 Oikein mukavaa jouluodotusta myös sinne (:

    T: Jeni

    VastaaPoista
  4. Tapasin taannoin Bambin, ja neiti teki vaikutuksen sydämellisellä käytöksellään ja hyvätapaisuudellaan. Sen seurauksena koetinkin etsiskellä, olisiko koiruudella omaa blogia. Vaikkei oikeaa blogia löytynytkään, niin olipa ihana nähdä kuvia näistä kaveruksista, joista itsekin sain kuulla. Kiitos Bambin ja Bellan tarinan jakamisesta :)

    VastaaPoista
  5. Kiva että löysit tutut karvakaverit täältä. En ole koskaan törmännyt samanlaiseen parivaljakkoon, ajattelin että ehkä joku muukin on jäänyt paitsi. Hyvä esimerkki tosiaan siitä miten joskus täysin erillaisetkin eläimet voi olla parhaat kaverit, niinkuin kukko ja ponikin... ;)

    VastaaPoista

Yksinhöpinöinti ei ole ollenkaan niin kivaa kuin joukkoälämölö! Hauku, murise tai vingu kommenttisi!