Palelee - ei palele?

Niitä päiviä kun ois kiva vaan saada jäädä kotiin. Hieno talvinen aamu, koirat nukkuu aamupalalepojaan (Kira kopassa, Paha-Possu kainalossa ja Tara kiepillä omassa punkassaan, uunin vieressä, Tiinan vanhalla paikalla.) Rauhallista ja hiljaista ja ulkona on kaunista, joskin kylmää. Olishan se mukavaa kun ei tarvis tästä kellon orjana kohta herätellä torkkuvia koiria pakkaseen, vaan voisi odotella rauhassa ja vähän myöhemmin mennä ulos. Näin ehkä tosin kaikki töihinjoutuvat ajattelevat? ;)

Eilen oli pakkasta -22°, eikä se tainnyt päiväksi montaa astetta hellittää. Aika kipakkaa ja iso muutos, varsinkin pienelle koiralle joka ole eläissään vielä koko Pakkasherraa oikeasti edes tavannut. Koirakaksikko vihellettiin aika-ajoin talliin lämmittelemään ja sitten taas hetkenpäästä ulos "jäähylle". Tara ei pakkasista piittaa mutta pienen pellollakäynnin jälkeen ihmettelin että mitäs se Kira oikein hakee, näytti kun olisi ollut sopiva wc-nurkka etsinnässä, muttei millään meinannut löytyä. Oli vähän huolestuneen näköinen, kulmat kurtussa, katseli ja haisteli, etsi ja etsi...
Ajattelin että noinkohan ruohojen ja heinikkojen hävitessa lumenalle ei meinaa enää sopivaa ruohotupsu-vessapaikkaa löytää ollenkaan? Sitten pikkuneiti yhtäkkiä vetäytyi istumaan ja oikein kunnolla kainostelematta peffalleen, takakenoon. Pienet tassunpohjathan ne siellä käpristelivät kylmyyttä! Pieni sanakirja Kiran koirakielestä - ihmiskielelle olisi siis vielä meillä paikallaan. Kira lähtikin kiiruusti rappusille odottamaan kun sanoin että äkkiä sisälle, varpaita lämmittelemään! Melko huojentuneen näköinen olikin, ajatteli varmaan että vihdoin tuokin hölmö, karvavuorikengissään sitten ymmärsi...

Pikku-mäyrisNipsu paleli herkästi pikkutassuistaan eikä pystynyt enää itse ottamaan askeltakaan sen jälkeen vaan tassu ojossa viittaili kainalokyytiä sisälle lämpimään. Onneksi oli kainalokokoa. Puettu ei kyllä silti koskaan, oltiin vaan vähemmän ulkona. Ei kai oikein silloin vaan ajatellutkaan että karvallista koiraa pitäisi missäänmuotoa pukea, mutta niin vaan vähitellen sekin ahdasmielinen ajatusmaailma muuttui kun Tintti alkoi vanhoilla päivillään palella tassuistaan ja oli ihan selkeästi ikionnellinen kun ostin sille tossut.

Seuraavana talvena se sai sitten vielä Back On Trackin manttelin. Vanhus ei jaksanut enää juosta ja reuhota, istuatönötteli enemmän paikallaan, eikä sitä muutakaan eristävää kerrosta enää niin paljon ympärillä ollut. Tuntui että  bäkonträkin taika olisi vetristänytkin kroppaa, hevostenkin kohdalla kyllä jo ihan positiivisia  käyttökokemuksia tuotteesta oli ja siksi rohkaistuin Tintillekin botti-takin hankkimaan. Nyt jakku on käytössä vanhempieni Wanni-sakumanniseniorilla, uskon ja ainakin toivon että siitä on sillekin apua.

Taralla kovina pakkasjaksoina oli taas tassunpohjat kovilla, Relaxantin tassuvoide toi helpotusta. Mahtaisiko joku "sisäinen voide" auttaa asiaa jo ennaltaehkäisevästi, ehkäpä joku ruokaan laitettava öljy? Jossain vaiheessa pohdin Nutrolin-öljyä, olisikohan se hyvä, tai kellään lukijoilla kokemuksia vinkattavaksi hyväksikoetuista, ottaisimme Taran kanssa niitä mielellämme vastaan, kiitos! :)

Nyt on sitten saatu leikkiä sisällä hillitysti, kun ei ulkona kerran montaa tuntia voi. Eilen huvitti miten ilmeikäs pikkuheppu tuo Kira onkaan. Sillä ihan selkeästi kävi kolme ilmettä naamalla, kun Taran kanssa leikki ja yhtäkkiä huomasi kyyläämiseni. Ensin hurjaakin hurjempi, kulmat kurtussa - irvistys Taralle, sitten huomasi minut, pieni hämmentynyt ilme jota seurasi ihankuin sellainen hymynmallinen, "Ai Moi!" ja taas uppoutuen vakuuttavaan irvailuun Taralle.

Ne leikkii kauniisti sisällä, pääosin makoilee maassa ja esittelee kitojaan, tönii vähän tassuillaan tosiaan. Äänitehosteet on kyllä sitten taas vähän suurempaa luokkaa. Mukava seurailla, tulee aina hyvä mieli. Allekirjoitan väitteen, että koirat ehkäisevät kaikenmaailman masennuksia ja muita synkistelyitä. Tämä kaksikko ainakin. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksinhöpinöinti ei ole ollenkaan niin kivaa kuin joukkoälämölö! Hauku, murise tai vingu kommenttisi!