Geenitutkimus

"Koiria tutkitaan niiden terveyden edistämiseksi. Koirista on kuvattu yli 500 erilaista perinnöllistä sairautta ja ne yleistyvät nopeasti roduissa sisäsiitoksen ja matadorijalostuksen ansiosta. Ilman geenitutkimusta rotujen elinvoima vaarantuu. Sairauksien yleistyessä koirien pitäminen vaikeutuu ja aiheuttaa enemmän huolta ja kustannuksia. Perinnöllisiä sairauksia voidaan vastustaa tehokkaasti geenitutkimuksella. Koiran perimä on nyt kartoitettu ja työkalut geenivirheiden löytämiseksi ovat olemassa. Voimme auttaa parasta ystäväämme!"

Turun Lemmikkiasemalla la 5.4. klo 10-16 näytteenottopäivä koirille. Verinäyte menee Hannes Lohen tutkimusryhmän käyttöön, näytteenottajana Anu Ahlroos-Lehmus. Täältä löydät lisätietoja ja voimassa olevat projektit: koirangeenit.fi -Lähde Facebook.

Hyvä ja mielenkiintoinen asia. Hipsitään Kiran kanssa paikalle, jos ei ihmeitä ilmene. Tarastakin ois kiva laittaa näytteet menemään, ajattelin että se vois sopia osioon koirien aktiivisuus, impulsiivisuus ja keskittymiskyky...

Osallistuuko sun koiruus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksinhöpinöinti ei ole ollenkaan niin kivaa kuin joukkoälämölö! Hauku, murise tai vingu kommenttisi!